“Luminătorul trupului este OCHIUL;
de va fi OCHIUL tău curat, tot trupul tău va fi lumină“
(Matei 6:22)
Chiar daca stiinta a demonstrat hiperactivitatea ei la intrupare (nastere) si la destrupare (moarte), glanda pineala, o glanda a sistemului nostru endocrin, e inca, prea putin studiata si inteleasa.
Rezumata ca fiind responsabilă doar pentru secreția unor hormoni, printre care melatonina, pinolina si dmt endogen (a se face diferenta fata de cel sintetic), mai poarta denumirea de al treilea ochi datorita asemanarii biologice dintre ea si multe caracteristici ale ochilor exteriori, incluzând lentilele, un cristalin si receptori pentru perceptia culorilor. Structura interioară a glandei pineale este similară cu a retinei ochilor, contine celule cu fotoreceptori numite pinealocite.
In culturile orientale glanda pineala este asociata cu cea de-a șaptea chakra, purtand denumirea de al treilea ochi.
Pilonii antichitatii aveau credinta ca, glanda pineala reprezenta legatura noastra cu Universul. Multi filozofi si oameni de stiinta au ajuns la acelasi numitor comun ca Glanda Pineala este “Locul sufletului”.
Taoiştii spun că glanda pineală este localizată în Locul de Cristal, o zonă în interiorul creierului care conţine glanda pituitară (hipofiza), hipotalamusul, talamusul şi glanda pineală (epifiza). Ei considera ca buna si optima functionare a acestor glande propulseaza constiinta la niveluri superioare planului fizic.
Este posibil ca decalcifierea și reactivarea ei (ea fiind calcifiată și dezactivată progresiv între primii 3-7 ani de viață) să fie Cheia eliberării și vindecării umanității de multe afecțiuni direct legate de calcifierea și precara activitate a acesteia! Nu întâmplător, glanda pineală are cea mai mare concentraţie de sânge din corp, ci pentru că are nevoie de multă energie, pentru a se activa.